Natuurcolleges

  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 11

Samen met partner EMS organiseren we een reeks natuurcolleges. In deze natuurcolleges behandelen verschillende wetenschappers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en NGO’s een onderwerp uit het LIFE IP Deltanatuurprogramma. Op de Programmabijeenkomst van 16 april 2019 werden de eerste twee natuurcolleges gehouden en opgenomen.

Natuurcollege door Roel Posthoorn - Projectdirecteur Natuurmonumenten

In het natuurcollege verdedigt Roel de stelling “De Nederlandse delta heeft behoefte aan nieuwe pioniers”. Roel ontwikkelde een aantal natuurontwikkelingsprojecten in Nederland, waaronder natuurgebied Tiengemeten en de Markerwadden. Roel studeerde milieukunde aan de Universiteit van Utrecht en bos- en natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Dit natuurcollege vind je binnenkort op deze website.

Natuurcollege door Danielle de Nie - Directeur Wij.land

In dit college gaat Danielle de Nie in op de vraag hoe je beweging creëert tussen partijen die ogenschijnlijk tegengestelde belangen hebben. Danielle is mede-oprichter en directeur van Wij.land. Deze jonge organisatie werkt met boeren, ecologen, wetenschappers en natuurbeheerders aan een nieuw evenwicht in het Nederlandse landschap. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam bodembeheer. Danielle studeerde fysische geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Bekijk dit natuurcollege hieronder: