Ri4daagse expedities

  • Zet in mijn agenda
    30-05-2019 07:00:00 02-06-2019 19:00:00 Europe/Amsterdam Ri4daagse expedities Struin mee door natuurgebieden langs de rivier. Dit jaar zijn er twee Ri4daagse expedities waarin je te voet, met boten, kano’s, sloepjes en fiets via de grote rivieren richting zee trekt. Wat zijn ri4daagse expedities? Ri4daagse expedities zijn vierdaagse ontdekkingstochten waarin je te voet, met boten, kano’s, sloepjes en fietsen via de grote rivieren richting zee trekt. Deze reis naar zee wordt één keer per jaar gemaakt, in twee expedities van 4... noreply DD-MM-YYYY
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 16
Door Fieke Meijer 68 dagen geleden
30-05-2019 07:00
02-06-2019 19:00

Struin mee door natuurgebieden langs de rivier. Dit jaar zijn er twee Ri4daagse expedities waarin je te voet, met boten, kano’s, sloepjes en fiets via de grote rivieren richting zee trekt.

Wat zijn ri4daagse expedities?

Ri4daagse expedities zijn vierdaagse ontdekkingstochten waarin je te voet, met boten, kano’s, sloepjes en fietsen via de grote rivieren richting zee trekt. Deze reis naar zee wordt één keer per jaar gemaakt, in twee expedities van 4 dagen:

  • Expeditie Oost in het voorjaar ( 30 mei – 2 juni 2019) van de Millingerwaard (circa 10 kilometer van Lobith) naar Loevestein
  • Expeditie West in het najaar ( 26 - 29 september 2019) van Loevestein, via de Biesbosch naar de Noordzee

Je struint - ieder in zijn eigen tempo, alleen of samen - door natuurgebieden langs de rivier. Je fietst over slingerdijken, vaart met grotere schepen over de Waal en steekt nevengeulen over met sloepjes. Onderweg zijn er speciaal op het landschap en de reis geïnspireerde belevenissen en ontmoetingen, waardoor je blik op het landschap, jezelf én elkaar steeds verandert. Ondertussen wordt met ‘De toekomst’ geoefend door op een duurzame innovatieve manier te reizen en te verblijven in de natuur. 

Expeditie Oost

Je struint, fietst en vaart in 4 dagen tijd van de meest oostelijke punt van Expeditie Oost - de Millingerwaard - naar Slot Loevestein, een prachtig kasteel pal aan de rivier. Vier dagen lang trek je door de robuuste natuurgebieden langs de grootste rivier van West-Europa, struin je over rivierstranden, steek je met kleine bootjes nevengeulen en andere wateren over, zwier je met je fiets over kronkeldijken en vaar je met grotere schepen over de Waal. Het is een avontuurlijke tocht met prachtige vergezichten, mooie ontmoetingen en een bijzonder belevingsprogramma. Iedereen loopt en fietst in zijn eigen tempo, samen of alleen - je reist dus niet in één groep- waardoor je kunt genieten van de rust en de weidsheid van het landschap.

Expeditie West

Tijdens deze tocht verandert het landschap van karakter en de Waal van naam. Een deel van de rivierstroom splitst zichzelf in honderden kreken met kleine en grote eilanden. Je loopt en fietst richting zee en peddelt en vaart met het tij mee, van zoet, naar brak naar zout water. Het land wordt steeds vlakker, grootschaliger en weidser. Zeemeeuwen vliegen je tegemoet. Rivieren ontmoeten de zee, water uit heel Europa komt hier samen. Je bent hier in het land van de zeehond, zalm, zeearend en de bever. Via de Biesbosch en het eiland Tiengemeten reis je via het Haringvliet en het eiland Goeree Overflakkee, via de Kwade Hoek naar zee. Hier loop je over het laatste duin recht de oneindige weidsheid in van de zee, met vuurtorens als lichtgevende bakens in de verte aan de kust.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de expedities vind je op de Ri4daagse website.

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers