• Blogs
 • Platform
 • Trilateraal overleg Belgische, Duitse en Nederlandse LIFE IP

Trilateraal overleg Belgische, Duitse en Nederlandse LIFE IP

  Fieke Meijer
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 19
  Door Fieke Meijer in de groep Platform 32 dagen geleden
  Trilateraal overleg Belgische, Duitse en Nederlandse LIFE IP

  Op maandag 27 en dinsdag 28 mei kwamen vertegenwoordigers van het Belgische LIFE Belgian Nature Integrated Project BNIP, het Duitse Integriertes LIFE-Projekt Atlantische Sandlandschaften en het Nederlandse LIFE IP Deltanatuur bijeen in Roermond om hun ervaringen en ideeën te delen, van elkaar te leren en verder te bouwen op de lessons learned.

  Elkaar op de hoogte brengen

  image

  De maandag stond in het teken van elkaar informeren over de doelen, de betrokken partijen en de projecten van de drie LIFE Integrated Projects. Daarnaast werden er ervaringen gedeeld met het managen van een LIFE Integrated Project, zoals monitoring, financiën, communicatie en complementaire acties. En werd er dieper ingegaan op natuurontwikkelingsaspecten als samenwerken, capacity building, en bewustwording creëren bij stakeholders en het brede publiek.

  Dieper ingaan op thema’s

  image

  De dinsdag werd besteed aan het in kleinere groepen dieper ingaan op onderwerpen als governance, samenwerken over de landsgrenzen heen, financiering, complementaire acties en de PAF (Prioritized Action Framework). ’s Middags bracht de groep een bezoek aan het Heidemoore natuurgebied, een project van het Duitse LIFE IP.

  Verder bouwen op elkaars ervaringen

  Deelnemers aan het overleg gaven aan dat het goed was om op deze manier ideeën en ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, verschillen maar juist ook overeenkomsten te ontdekken en nieuwe contacten op te doen. Het volgende trilaterale overleg staat gepland voor het voorjaar van 2020.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers