Gerelateerde blogs

  • Blogs
  • Platform
  • LIFE IP Deltanatuur op drukbezocht Nationaal Deltacongres

LIFE IP Deltanatuur op drukbezocht Nationaal Deltacongres

LIFE IP Deltanatuur op drukbezocht Nationaal Deltacongres

Op 1 november was LIFE IP Deltanatuur aanwezig op het nationale Deltacongres met een beursstand en twee sessies over projecten die ook deel uit maken van LIFE IP Deltanatuur: Natuurlijke Klimaatbuffers en Smart Rivers. Daarbij werden LIFE IP Deltanatuur thema’s besproken als: hoe kunnen we meer samenwerken, hoe maak je deze aanpakken ‘mainstream’ en hoe kan het realiseren van natuurdoelen hand in hand gaan met waterveiligheid.

Het 9e Deltacongres was de drukbezochtste tot nu toe. Dit was zeker ook te merken op de stand van LIFE IP Deltanatuur. Op de Deltaparade fungeerde onze stand als aanlandplek voor verschillende partners. Hier draaide het de hele dag om netwerken, kennis uitwisselen, brainstormen en informatie delen. 

Smart Rivers was op onze stand vertegenwoordigd om hun masterclass onder de aandacht te brengen. De theatersessie, waar zij het Smart River concept en de masterclass presenteerden, werd dan ook druk bezocht. Meer informatie over de masterclass vind je in onze Agenda.  

Ook het theater met de workshop ‘Back to the future: Nederland als Natuurlijke Klimaatbuffer’ was tot de nok toe gevuld. Hier werd gesproken over de vraag welke ontwikkelingen in mindset, samenwerking en kennis op dit moment noodzakelijk zijn om ons aan te passen aan klimaatverandering. Aan de hand van twee scenario’s voor Nederland: ‘een technisch kunstwerk’ en ‘natuurlijk veilig’, werden de mogelijkheden en veranderingen onderzocht.  

Een uitgebreid verslag van het 9e Deltacongres is te vinden op: https://magazines.deltacommissaris.nl/deltanieuws/2018/04/cover

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers