LIFE IP Deltanatuur Nieuwsbrief November 2018

  Redactie LIFE IP Deltanatuur
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 94
  Door Redactie LIFE IP Deltanatuur in de groep Platform 215 dagen geleden
  LIFE IP Deltanatuur Nieuwsbrief November 2018

  Beste mensen,

  Afgelopen jaar heb ik vaak mogen uitleggen wat ons programma LIFE IP Deltanatuur inhoudt en hoe het is opgebouwd. Vaak was de reactie dan dat het zo’n groot en complex programma is met al die verschillende acties en verschillende organisaties.

  Dat is ook zo. Samen met ruim 20 partners is in 2016 het LIFE IP voorstel bij de commissie ingediend. Iedere organisatie heeft daarbij zijn eigen ideeën gehad, maar met de gezamenlijke ambitie om onze natuurdoelstellingen in de grote wateren sneller en slimmer te realiseren. Daar zijn we nu volop mee bezig en daarbij is het waardevol om te weten wat er in alle gaten en hoeken van het programma gebeurt.

  Deze nieuwsbrief gaat ons daar zeker bij helpen. Zo kun je in deze uitgave lezen hoe onze partners van de Coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers mooie resultaten boeken in de Everdingerwaard en hoe het project Swimway Vecht een vliegende start heeft gemaakt met de monitoring van vismigratie. Het artikel over de Masterclass is een goed voorbeeld hoe het programma actiehouders kan ondersteunen bij de realisatie van hun actie .

  Een ander voorbeeld van hoe het programma ondersteunt, is de Mutual Gains Approach workshop. Deze workshop werd door een mooie groep deelnemers bezocht. Zij sloten geïnspireerd en vol tips voor hun eigen casus de dag af. En de LIFE IP Deltanatuur stand op het Deltacongres fungeerde als een goede aanlandplek voor de verschillende partners voor het uitwisselen van ideeën en het leggen van nieuwe contacten.

  De komende nieuwsbrieven zullen er meer van dit zulk soort artikelen volgen. Verhalen van partners die ons inspireren en waar we van kunnen leren. Mocht jezelf een mooi resultaat hebben geboekt, schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie, want deze nieuwsbrief is van ons allemaal. Ik wens je veel inspiratie toe.

  Dennis van Schaardenburg

  Programmamanager LIFE IP Deltanatuur

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers