Bezoek EU Commissie aan Eems-Dollard

Bezoek EU Commissie aan Eems-Dollard

Twee monitorexperts van de Europese Commissie (NEEMO) brachten op 25 en 26 juni 2018 een bezoek aan het gebied Eems-Dollard. De Commissie deed dit in het kader van het programma LIFE IP Deltanatuur 2016-2022. 

Verschillende organisaties zoals het Waterschap Vechtstromen, het Programma Naar een Rijke Waddenzee en de partijen betrokken bij de projecten in de Eems-Dollard praatten de monitors bij en namen hen mee het veld in. De monitors spraken na afloop hun waardering uit voor de initiatieven en ideeën die de verschillende partners naar voren brachten. Ook nam de Commissie uitgebreid de administratieve en financiële kant van het Programma LIFE IP Deltanatuur door. Hierbij werd duidelijk dat alle deelnemende partijen al een flinke sprong in de voortgang hadden gemaakt.

Op de tweede dag vond een bezoek plaats in het Eems-Dollard natuurgebied. Hier bezocht de EU commissie twee projecten, beide onderdeel van het Programma Eems-Dollard 2050. 

Meer informatie over het bezoek, het project Eems-Dollard 2050 en de andere projecten vindt u in ons uitgebreide verslag (pdf).

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers