Gerelateerde blogs

Een nieuwe toekomst voor de steur in Nederland

Een nieuwe toekomst voor de steur in Nederland

De Europese Atlantische steur is de grootste vis...
Nederland succesvol in aanvraag Europese LIFE subsidie

Nederland succesvol in aanvraag Europese LIFE subsidie

Met het subsidieprogramma LIFE ondersteunt de...
Puur Natuur, thema Klimaatbuffers

Puur Natuur, thema Klimaatbuffers

Waar is de bonte kraai gebleven? Waarom zijn er...
De terugkeer van de steur

De terugkeer van de steur

De zeldzame Europese (Atlantische) steur is de...

Programma LIFE IP Deltanatuur treedt naar buiten op Deltacongres

  Sachiko Vermist
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 26
  Door Sachiko Vermist in de groep Redactie LIFE IP 614 dagen geleden
  Programma LIFE IP Deltanatuur treedt naar buiten op Deltacongres

  Op 2 november 2017 trad het programma LIFE IP Deltanatuur officieel naar buiten op het Deltacongres in Leeuwarden. Met de ondertekening die plaatsvond tijdens het congres, geven meer dan 25 partijen aan gezamenlijk de natuur in de Nederlandse delta te bevorderen.

  De Nederlandse deltanatuur is uniek in de wereld. Samen met alle partners geeft het programma LIFE IP Deltanatuur (2016-2022) een impuls aan de ontwikkeling van waardevolle deltanatuurgebieden in Nederland. Onder andere door knelpunten weg te nemen en een ecologisch verantwoorde, integrale gebiedsaanpak in de vijf Grote Wateren vorm te geven.

  Deltacongres
  De 8ste editie van het jaarlijkse Deltacongres had als thema ‘doorwerken aan een veilige en duurzame delta’. Ruim 1500 mensen uit allerlei betrokken organisaties namen deel.

  Op het Deltacongres was het programma stevig vertegenwoordigd. Met een stand op de deltaparade, ondertekening van een symbolische samenwerking en een sessie op het deltapodium, werden deelnemers geïnformeerd over hoe natuur bijdraagt aan een duurzame, veilige en leefbare delta. 

  Tekenen voor unieke deltanatuur
  Om de gezamenlijke ambities gezicht te geven, ondertekenden betrokken partijen een officieuze samenwerkingsovereenkomst. Later deze maand tekenen alle partners de officiële Partnership Agreements.

  Natuurlijke klimaatbuffers  
  In een inhoudelijke sessie op het Deltapodium besteedde het programma aandacht aan het project Klimaatadaptatie. Dit project richt zich op het gangbaar maken van oplossingen die de natuur biedt om met gevolgen van klimaatverandering om te gaan. Paul Vertegaal presenteerde het werk van de klimaatbuffercoalitie. Hij informeerde de circa 80 geïnteresseerde deelnemers over de plannen voor een vervolg van het programma klimaatbuffers

  Op de doorlopende deltaparade was veel belangstelling voor wat het programma te bieden heeft. Geïnteresseerde bezoekers liepen af en aan, bij de LIFE IP Deltanatuur stand.

  LIFE IP Deltanatuur is een samenwerkingsverband tussen rijksoverheid, provincies, gemeentes, waterschappen, terrein beherende organisaties, bedrijfsleven en natuurorganisaties.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers